andreanz.blogg.se

FIJI: DAG 2
Under andra dagen regnade det något ordentligt. Vi hade funderat på att åka till en vattenpark - och så blev det! Vi tänkte att vi ju ändå skulle bli blöta så det spelade ingen större roll. Bonus var dessutom att inte behöva tänka så mycket på den starka solen... Men när vi steg ur taxin tänkte vi inte på den bonusen utan sprang allt vad vi kunde för att ta skydd under tak.
Ytterligare en bonus var att vi fick parken (nästan) för oss själva!
Parken var annorlunda från hemma, det var uppblåsbara kanor som man åkte i. De hade även flera hinderbanor som vår sjukt roliga! Jag tycker nästan det var roligare i den hör parken än hemma, för det var så unikt och ofta var det brantare... Och att vi kunde gå till vilken som helst utan kö gjorde det såklart bättre.
Många race blev det också!
Bula! Det betyder hej på fijianska och sägs av alla, de är väldigt trevliga.
När vi tröttnat på parken tog vi oss till marinan för att äta lunch, kolla i butiker och ta det lite lugnt.
När vi kom tillbaka såg det ut såhär utanför vårt rum...
Vi körde en mongolisk buffé på kvällen, väldigt gott! Vi fick välja våra grönsaker och allt så stekte de på det framför oss, mysigt.
Kvällen avslutades med smakning av kava! Det är landets nationaldryck och består av en rot gjord till krydda som sedan blandas med vatten. När det är klart ser det ut som smutsigt vatten.... Jag var sjukt nervös över att testa det inför en hel grupp av människor. Vi satte oss nämligen ner i en cirkel, med en chief framför blandningen, och testade sedan en och en. Det som hände var att ledaren började och därefter gick vi varvet runt. Innan man drack klappade man händerna en gång och efter att någon druckit klappade alla tre gånger. Man fick välja på en full eller halvfull kopp - jag valde halv för jag hade hört att munnen kan somna bort... Det hände inte mig. Tungan kändes konstig men ingen bortdomnad tunga!
Dag 2 var lite mer full av aktiviteter, trots väder som inte riktigt var på vår sida.