andreanz.blogg.se

Belmont Regional Park
Känner mig helt slutkörd efter senaste veckan... Jobb, utflykter och annat. Imorgon ska jag träffa en kvinna som behöver städhjälp för att kanske börja med det en gång i veckan under min rast. 
 
Det bästa som hänt under veckan som gått är att jag har planerat lite kring min egen present inför min 21-årsdag. Men exakt vad det är kommer jag inte tala om förrän det är dags. Dock kan jag säga att jag och min värdfamilj kikat lite på aktiviteter jag kan göra när vi reser iväg under min födelsedag... 
 
Det finns ännu en sak som varit väldigt bra. Jag har träffat nya au pairer, men även hängt med några av dej känner sen tidigare. Jag och tre andra gjorde en vandring tillsammans i lördags. Grymt! Vi åkte lite längre den här gången, till Belmont Regional Park, där vi siktade in oss på en fyra timmar lång slinga. Dock gick vi fel och gick en extra slinga på 3km innan vi hittade rätt väg. Men, men. 
Så, på bilden, från vänster: Katharina, Celina, jag, Julie. 
 
Efter att ha hittat rätt väg på kartan var det dags för nästa slinga. I början var det som att gå i en djungel igen, innan det blev brant och lite jobbigare. Utsikten vid toppen var värd varje steg! 
Vi kunde se hela vägen till Porirua, Wellington, sydön... Och hav på tre ställen. Syd, öst, väst. 
 
Efter lite vila tog vi oss nedåt, för att gå vilse igen... Vi lyckades hitta rätt tillslut men det blev en liten omväg igen haha.
 
Det var helt enkelt en riktigt bra dag, trots några kilometer extra! 
Att vara au pair
Så... Idag har det gått en månad sedan jag träffade min värdfamilj. En månad. Det har gått så otroligt fort! 
 
Jag tänkte att det kanske kan vara intressant att få veta lite vad jag sysslar med här borta, för allt är inte vandringar och dagar i stan...
 
En vanlig dag:
-Jag går upp vid 6:30 för att duscha och göra mig i ordning. Sedan äter jag frukost med barnen och ser till att de äter ordentligt, medan jag packar deras lunchlådor.
-Vi åker iväg till förskolan där Hugo lämnas och åker vidare till Ashas skola. Jag är oftast klar vid 9.
-Efter drop offs är jag ledig fram till att jag hämtar upp barnen. Då träffar jag ändra au pairer, tränar, går en promenad eller bara hänger hemma.
-Klockan 14:30 hämtar jag barnen och beroende på hur pigga vi är samt vädret hittar vi något eller åker hem.
-Läxor ska göras och middag ska lagas. Efter det slutar jag för dagen. 
 
Onsdagar och fredagar har Hugo ingen förskola så då har jag hand om honom hela dagen. Vi hittar på lite vad som helst. Play dates, utflykter, bygger tågbanor... Vad vi nu känner för. 
 
Det är faktiskt helt sjukt att jag varit här i en månad. Jag träffade en helt nyanländ au pair idag och det var spännande att se hur han ser saker och ting. Jag tänkte i princip exakt likadant när jag dök upp, allt var så nytt. Men nu känns det verkligen som att jag kommit in i rutinen. Jag hittar i området, har träffat massa härliga människor... Det känns riktigt bra! Jag kan inte säga annat än att jag är otroligt glad att jag valde att åka!! 
Det är som att jag fått extra familjemedlemmar. De är så otroligt fina allihopa! 
Tahiti Bay
I tisdags var jag och Julie i Titahi Bay för att göra en vandring tillsammans. Eller ja, Tahiti Bay som jag brukar råka säga....
 
Vi tänkte att vi skulle ta oss till en utsiktsplats för att ta lite bilder och sen gå runt lite. Det visade sig att hon har en nationalpark tio minuter från sitt hus. Där hamnade vi. En tripp runt klipporna och sedan vidare mot en vandringsled för fler bilder. 
Vi tog oss sedan vidare till ytterligare ett ställe där vi gick ner till en strand och hade utsikt över Manaön.