andreanz.blogg.se

Bland bubblade lera, igen
Ett stopp mellan Taupo och Rotorua blev såklart Wai-O-Tapu: det geotermiska (?) området i mitten av nordön. 
 
Där var jag och Alice i oktober, så nu var det dags att besöka det igen. Det var lika fint denna gång och lukten... Ja den var densamma! 
Tyvärr ingen scarf denna gång. Jag sörjer den fortfarande... 
 
Jag håller det lite kort eftersom jag redan lagt ut massor med bilder därifrån. Vill ni se fler så kika in i arkivet för oktober 2017!!
Tillbaka i Taupo!
Från Napier, art déco-staden till Taupo, staden vid den stora sjön. Det är två helt olika städer, den ena med väldigt mycket coola byggnader och den andra lite mer blygsam. Dock ändå väldigt mysig! 
 
När vi dök upp vid vårt boende kom det fram att man behövde vara 18 för att bo där. Christoffer, fortfarande 17, skulle alltså inte få bo på boendet. Ett liiiitet problem. Som tur var kunde de göra ett undantag i och med att mamma var med. 
 
Vi var dock långt från det största problemet... En grupp av 25-åringar (?) körde fullt ut. Hög musik, falsksång och dansande på bordet... 
Denna gång testades golfen! Man köper ett antal bollar och försöker göra en hole in one. Gör man det kan man vinna upp till 10.000 dollar, eller ungefär 55.000 kronor. Vann vi pengar? Njae. Men hade vi kul? Absolut! 
Det här måste ju vara det nya familjefotot! Gillar det starkt. 
Tillbaka där jag hoppade bungjy på min födelsedag. Tanken var att mamma skulle göra ett hopp! Så blev det dock icke denna gång. 
 
Huka Falls
Vi åkte för att kika på Huka Falls, lika fint nu med. 
Köpte ny honung vid den stora bikupan! Som mamma råkade få med sig hem... 
 
Ett härligt besök i en härlig stad! 
Napier
 Från Hastings tog vi oss vidare till grannstaden Napier. Där tog vi en fika på gräset och njöt av att kunna se ut över havet. 
Vi tog oss vidare in mot staden för att kika i en park som ligger bredvid stadens huvudgata. 
Efter det tog vi oss vidare till huvudgatan för lite shopping. Vi hann en liten bit innan affärerna stängde ner... Det var en röd dag. Jag hann i varje fall köpa min en fin långklänning och hårband!
Dessa "bänkar" fanns lite överallt. Det var en väldigt vacker stad överlag, där mycket var genomtänkt i detalj. 
Vad som är så speciellt med Napier är att staden skadades kraftigt efter en jordbävning på 30-talet och har nu byggts upp igen. Många av byggnaderna har årtal på sig, från när de först byggdes upp. 
Napier är väldigt känt just för sin art déco-stil. Och jag måste säga att det verkligen gjorde ett intryck. Denna stad återvänder jag gärna till! Definitivt en ny favorit.