andreanz.blogg.se

Besök från Christchurch
I helgen kom Minna över för att hälsa på! Det är alltså den svenska tjejen från min orientation, hon som jag hälsade I Christchurch för några veckor sedan.
 
Jag fick göra en premiär på att köra till flygplatsen och det gick väl ändå bra. Vi fick se lite granar med ljusslingor när vi åkte längs med vattnet och kikade även på skylinen. 
Lördag morgon gick vi upp tidigt för att göra en promenad i reservatet! Det var jag, Minna och Andrea som tog oss upp på toppen. 
Efter vår promenad käkade vi fish and chips vid stranden och fortsatte sedan rundturen i området. 
Vi tog oss in till Wellington där vi gick längs med vattnet, kikade på marknaden, shoppade och drack milkshakes. Det finns en helt underbar affär som säljer saker som driver om Nya Zeeland. En massa puns och grejer - riktigt roligt. Så dit lär jag gå igen. 
 
Söndag var det dags för Minna att åka hem till Christchurch igen. Jag och Asha skjutsade ut henne dot och stannade lite snabbt på vägen hem. 
Dagen och helgen avslutades med lite häng för mig och Asha!
New Plymouth
Söndagen spenderade vi inne i stan. Det är en spännande stad där man ser en vulkan när man kollar åt ena hållet, stadsmiljö i mitten och en strand åt andra hållet.
 
Vi shoppade en del och käkade lunch innan vi bara kollade runt. 
Det var en mysig stad med mycket fint att se! Det kanske blir en resa dit med min värdfamilj under nästa år...
 
Resan var riktigt bra! Jag är väldigt nöjd och som jag brukar säga... Det var värt det. Ömma ben och taskig sömn. Men, det var värt det. 
Camping 2.0
Efter att ha vandrat I stort sett hela dagen blev det middag och sätta upp tältet igen! Denna gången I dagsljus. Dock blåste det alldeles för mycket, så efter att tältet nästintill slets sönder i vinden beslutade vi oss för att göra om planerna. Vi hamnade i bilen, helt enkelt. Trodde inte jag skulle kunna sova alls, men jodå! 
 
Vi kikade på solnedgången innan vi la oss och soluppgången när vi vaknade. Det är en vy jag kommer att minnas!