andreanz.blogg.se

Brisbane Festival
Under september har det hållts en festival i stan, Brisbane Festival. Det har varit en del evenemang under tiden och jag har varit där några gånger för att äta middag och hänga. En väldigt cool grej de hade var en ljusshow där man fick veta mer om aboriginalkulturen och Brisbane. 
Det är kul att de har så mycket sånt här borta, särskilt när man inte kommer härifrån. Jag känner att jag börjar glömma saker hemifrån - har vi också såna festivaler? 
En tripp till Guldkusten
Det var dags för en dagstur igen med Jana! Denna gång bar det av mot Surfers Paradise i Gold Coast. Det är ett sånt där ställe man bara måste besöka när man är här. Och sen är det alltid trevligt att se nya platser! 
Vi var båda riktigt hungriga men det var så tidigt att inget ställe hade öppet för lunch än. Det blev istället att ta sig en titt runtomkring innan vi köpte en smoothie och gick ner till stranden. 
Stranden är lite grejen till varför man åker ner till kustenk särskilt om man bor i Brisbane. Och sen alla foton! Jag menar, man måste ALLTID ta många bilder. 
När klockan var 11 nästan sprang vi för att få äta lunch. Det var riktigt god mat! 
Vår nästa attraktion var att åka upp i en av byggnaderna för att få en vy över staden. 
Att åka upp i denna hiss tog mig tillbaka till NY en stund, när vi åkte upp i Rockefellertornet och även Empire State. Öronen blockas eftersom det går så himla fort! 
Utsikten där upp var fantastisk! 
Det blev en liten fika och drink på det medan vi njöt av utsikten. 
 
Vidare åkte vi mot en lite mindre ort och hittade denna plats på vägen. 
Denna mindre stad liknade mycket Gold Coast, det var som ett lillasyskon. Mycket fint! 
 
En väldigt bra dag! Precis vad man önskar. Särskilt som den avslutades med middag på ikea, mums! 
Liten uppdatering
 Vi fick en ny medlem i familjen för lite drygt en månad sedan: valpen Harry! Han är döpt efter fotbollsspelaren Harry Kane, ja det var barnen som valde namnet. Sjukt söt och tur är det för han går mig på nerverna ett antal gånger varje dag... På bilden var han mycket mindre än han är idag, jag lägger upp en ny bild senare så man kan se skillnaden! 
En av de mest australiensiska grejer man kan göra är att ha en BBQ. Korv och hamburgare. Inte korv med bröd som vi har i Sverige. Här är det korv med rostbröd och grillad lök - inte rostad, grillad. Jag måste säga att det är riktigt gott! Så jag testade på att hjälpa till nere vid fotbollsklubben. Jag tycker jag gjorde ett bra jobb, alla verkade nöjda! Och jag fick komma tillbaka lite till mitt tidigare jobb genom att bemöta alla hungriga fotbollsspelare. 
En av de godaste luncher jag någonsin ätit var på Max Brenner. Det är en affär/kafé/restaurang där allt har med choklad att göra. Hur fantastiskt låter inte det?! Jag menar, kika på bilderna under... Får gåshud bara av att minnas hur gott det var! 
Tar med lite från en kväll i stan! Har blivit ett antal sådana i stan, många middagar. 
 
Jag är så glad att mitt sociala liv har kommit igång här borta! Det var lite konstigt att komma hit och inte känna någon. Skillnaden mellan att komma hit och att komma till Nya Zeeland var att det var starten på mitt nya äventyr. Här är jag på en ny plats, men äventyret är på ett sätt detsamma. Och att då helt plötsligt stå ensam igen... Ja, det var ensamt helt enkelt. Nu är jag inne i det igen - jag har hittat härliga människor att umgås med, rutinen sitter i, resor och event är planerade. Många bollar i luften - precis som jag vill ha det!