andreanz.blogg.se

Söndagsbrunch
Och så var det dags! Brunch. Jag, Julie, Katharina och Francesca träffades för att dela med oss av lite god mat. Vi tog alla med något som vi äter i vårt hemland eller något som man lärt sig här i Nya Zeeland. Jag gjorde pannkakor och rulltårta, Francesca hade pretzels, Katharina ostmuffins och Julie tog med sig en speciell "yogurt" med kakor. Allt var otroligt gott! 
Så mysigt att göra en sådan grej, att spendera lite tid tillsammans och att få dela med sig av god mat samt lära sig om de andras mat. Detta måste vi göra igen!!! 
Ett ljus i mörkret
Mitt i juni var det dags för svenskarna i Wellington att uppmärksamma en svensk vintertradition: Lucia. Vi samlades i en lokal där det var dekorerat med ljus och lampor och slog oss ner tillsammans. Jag var där med både kompisar och familjen, det var väldigt kul att dela med mig av detta med dem. När det släcktes ner och sången började kände jag faktiskt att ögonen tårades. Jag kan inte riktigt förklara varför, men jag tror att det var känslan av att vara hemma igen. Alla sånger var på svenska, det luktade av julfika och det var helt enkelt som att resa tillbaka i tiden till när jag var yngre och tittade på Luciatåg i skolan. 
Barnen tyckte att det var roligt och spännande. De förstod visserligen inte vad som sjöngs men tyckte att det var fina sånger. Fika och mat gillade de också. 
 
Det var många svenskar där och för en stund kändes det som att jag var hemma igen. Att höra alla prata, att äta lussebullar och dricka glögg - ja, det var verkligen Lucia. Så himla härligt. 
En sista anblick av sydön
Alla reser får ju ett slut. Denna resa bestämde vi inte skulle ta slut riktigt än, utan vi tänkte göra resan till målet. Vi behövde ta oss tillbaka till färjan för att återvända till Wellington - vi valde att ta en lång väg dit för att kunna njuta av detta vackra land. Vi stannade vid ett vattenfall, och om ni tycker det ser det bekant så japp. Det har varit med på bloggen tidigare! 
Under resan såg vi flera tusen får. 
Vi såg vackra berg. 
Att sommaren är slut syntes tydligt på alla färger som nu var med i höstens tema. 
Ett ytterligare stopp vi gjorde var vid Nelson Lakes National Park. Detta känner ni säkert igen, det var nämligen mitt tredje besök. Men det var fortfarande väldigt imponerande. 
Det var slutet på en fantastisk helg! Eller ja. Vår resterande resa till färjan var intensiv. Vi kämpade mot tiden - det var tanka bil, lämna in bilen och att checka in som stod på schemat när vi anlände i Picton en kvart innan vi behövde ha allt detta ordnat. Och då ska tilläggas att de inte låg precis bredvid varandra. Tanka gick fort, vi hade en på den positionen medan resten packade iordning alla väskor. Körde till terminalen men hittade först inte rätt parkering. När vi gjort det parkerade vi den snabbt, droppade nyckeln och sprang. Med fyra minuter till godo hade vi checkat in och lämnat bagage.
 
Den här helgen kommer jag nog alltid minnas. Att simma med delfiner, åka jetboat och att se alla vackra miljöer. Wow.