andreanz.blogg.se

Överraskningar och quiznight
Idag var min första dag solo! Förra veckan var min värdmamma med och visade hur saker och ting går till, men nu var det dags för mig att göra allt själv. Lämna och hämta, göra lunchboxar, hjälpa med läxor och hålla dem underhållna. 
 
Det gick väldigt bra faktiskt! Jag lämnade båda i tid, packade allt i lunchboxarna osv. Vid lämning träffade jag en annan au pair, Jackie från USA, och följde med henne för att volontära på ett babycenter. Efter det hem för att gömma barnens presenter. 
 
Vi lekte fågel, fisk eller mittemellan för att de skulle hitta sina presenter. Sen lekte vi loss med dem! Hugo älskade sin nya bil och Asha högg genast in på sina pärlplattor som vi alla hjälptes åt med! 
 
Kvällen avslutades med dessert och quiznight i Whitby, grannorten. Laget av au pairer har blivit känt för att äga sistaplatsen... Men icke. Idag kom vi näst sist! Woho, sakta jobbar vi oss mot toppen! 
Recap första veckan
Det är knas att jag bara varit borta i två veckor när jag tänker på hur mycket som hänt. 
 
Förra fredagen träffade jag familjen för första gången, på flygplatsen, efter vad som måste vara min läskigaste landning hittills... Man flyger in över havet så planet åker så otroligt lågt på grund av vinden, och sedan åker det upp för att avsluta på landningsbanan som är precis vid havskanten...
 
I onsdags var jag och Hugo, det ena barnet jag har hand om, inne i Wellington för att kolla runt. Vi sprang runt i en park, pratade om hur vi skulle få en familj av pingviner att kunna bosätta sig i fontänen... All the good stuff. På vägen hem åkte vi tåg, något som Hugo är extremt fascinerad av! Jag fick höra en massa om hur tag funkar och han fick en liten photoshoot med ett lok. 
 
 
 
Vi har haft smakprov av svenskt och nya zeeländskt godis, mestadels choklad. Jag lät dem även smaka djungelvrål. Låt oss sammanfatta det som en inte så populär smakupplevelse, men lite underhållande för mig. Jag hittade dock en ny favorit: röd lakrits med smak av hallon, med mjölkchoklad inuti! Mmmm. 
 
Jag har även testat på att laga mat på lavasten (?)
 
Och något som gjorde mig så glad... Jag fick en present idag efter middagen som tack för första veckan! Så gulligt!! 
 
Det har varit en härlig vecka med massor av nya erfarenheter och saker att se. Så nu är det dags att göra sig redo för en ny vecka och allt vad denna har att göra med sig! :-) 
Aotea
Idag var vädret riktigt bra så jag bestämde mig för att testa mina kunskaper om området med en promenad. Det blev en tripp förbi den lokala affären för att köpa färdkost, aka Dorritos. 
 
Därefter hamnade jag av en slump vid ett maoriskt område:
 
Jag gick vidare till en liten vandring uppe på en av kullarna för att njuta av utsikten. 
 
 
 
 
 
Det var SÅ skönt med en solig dag och värme, jag kunde till och med gå i bara t-shirt ett tag. Och det är vinter... Well. 
 
En riktigt bra dag helt enkelt. Lär bli några löprundor förbi utkiksplatsen, och ett besök i Adrenalin Forest som är en massa linbanor och hinder högt upp bland träden...