andreanz.blogg.se

Månadens Au pair
Igår hittade jag ett paket utanför dörren. Jag trodde det var till Andrea först men såg sedan kitt efternamn. En försenad present, tänkte jag medan jag lämnade mina grejer i mitt rum.
 
När jag öppnat paketet såg jag att det var från min organisation och antog att det ju måste vara något de skickar ut runt denna tid på året. Men icke. Några minuter senare var jag alldeles tårögd, stolt och glad.
 
I paketet fanns en kopp (med kiwis som matchar min tatuering), en magnet och ett papper. På pappret fanns en nominering från min värdfamilj.
 
Nomineringen var för månadens Au pair. De hade alltså skickat in detta till organisationen där de röstat på en motivering.
 
Jag är Månadens Au pair. Wow.
 
En sån här sak gör att jag ännu mer känner att jag gjorde rätt val att åka. Och rätt familj. Älskar dem! 
Och ja jag vet att diplomet är skrynkligt... 
Wellington: Tulip Sunday
I söndags var det den sk Tulip Sunday i Wellington. Det är som en stor holländsk dag i stan där man kan köpa holländsk mat och prylar, och såklart se massor av tulpaner!
 
De planterar små fält av tulpaner i den botaniska trädgården för den här dagen vilket blir riktigt fint.
 
Jag åkte in med min värdfamilj, vi gick runt och kikade på blommorna och barnen hade med sina cyklar så de kunde ta sig runt snabbt.
Efter vandring bland tulpaner åkte vi till stranden för att äta lunch. Där tog några sitt första vårdopp. Visst, det börjar bli varmt, men... Inte SÅ varmt. Mitt dopp får vänta ett tag till! 
Escape Mate
Efter min tatuering i lördags var det planerat för mitt firande! Escape room och middag.
 
Vi började med milkshakes efter jag var klar dock. Enorma milkshakes, otroligt gott.
 
Lite snabbt om escape room: man blir inlåst i ett rum och har en timme att ta sig ut, det hela utspelar sig i en speciell miljö för att passa in i en storyline. Vi gjorde ett rum som kallas "The Vault". Det gick ut på att rädda en kidnappad person genom att lösa gåtorna i rummet.
 
Spännande att spela med så många men vi lyckades väldigt bra! Superkul.
 
Efter att ha tagit oss ut ur vårt rum tog vi oss vidare för middag och drinkar.
 
Det var kul att träffa allihopa och jag hade en riktigt bra kväll!