andreanz.blogg.se

Murchison, Nelson Lakes, Blenheim & Havelock
På fredagen gick vi upp tidigt för att kunna åka ner mot Nelson Lakes. Vi packade, gjorde iordning lunch och gav oss iväg.
 
Ganska tidigt insåg vi att det inte skulle vi så lyckat då det såg ut att regna när som. Och det gjorde det.
 
Vi hade en tidning i hyrbilen med tips i området så med hjälp av den hittade vi lite att underhålla oss med. Först hamnade landets längsta hängbro över Buller River! 110 meter lång. Jag gjorde en grej de kallar Canonswing över floden, det var ganska coolt. Man sitter i en sele och flyger från ena till andra sidan. 
Efter att ha tagit oss över bron och runt en liten promenad tog vi oss vidare. Vi hittade ett vattenfall, Maruia Falls, som vi stannade för att kolla på. 
Vi bestämde oss för att åka till den lilla sjön vid Nelson Lakes lite snabbt. Det var egentligen den stora vi var intresserade av, men eftersom vädret inte riktigt levererade valde vi att åka dit och ta den stora dagen efter. Lake Rotoiti. Det var otroligt dimmigt men av det vi kunde se, väldigt fint. Vi såg ålar som simmade under bryggan, går att se under på bild tre. 
Resan gick vidare och vi stannade vid The Tophouse, ett hotell och kafé uppe på ett berg.
 
The Lagoon Walk. Vi hamnade i Blenheim där vi påbörjade en hike men snabbt insåg att vi inte hade tre timmar att avvara. Men det var fint av det vi hann se. 
Havelock. Där åt vi middag på en musselrestaurang, fastän ingen av oss riktigt äter det.
Ledsen för det långa inlägget...
 
Vi hade en underbar dag! Och det var fortfarande Bata I början på vår resa. Det bästa stod fortfarande på schemat.