andreanz.blogg.se

The Weta Cave
Här i Wellington finns en filmstudio som är väldigt känd för att ha varit med och hjälpt till med skapandet av Lord of the Rings- och Hobbit-filmerna. De har gjort en massa andra projekt också, men det de känns igen av är utan tvekan LOTR. Det har stått med på min lista av saker att göra under en lång tid - och nu blev det äntligen av! Jag, Julie, Franscesca och Katharina åkte in förra veckan och hade bokat in oss på två turer. Först kollade vi runt bland de olika prylar de hade. Det var både saker att köpa och att titta på. Som denna... Vackra varelse! 
Här fanns en display med karaktärer från LOTR. 
Denna känner nog alla som sett filmerna igen. 
Dessa fötter var så stora och håriga... 
Vi valde som sagt att vara med på två av deras guidade turer. Den ena var där de tillverkar alla prylar. Där fick vi inte ta bilder så jag skriver lite om det istället. Det var inte så stort, men för att vara en verkstad så var den ganska stor sa dem. På väggarna fanns en massa prylar som de skapat eller varit med att skapa på något sätt. Det var svärd, hjälmar, en stor bil... Ja, en salig blandning alltså. Hjälmarna fick vi testa att hålla i för att se hur de olika materialen väger olika mycket och ger olika nycker detaljer. Så de berättade att det används olika typer av hjälmar, design och material, för olika karaktärer och alla statister. De som inte syns så mycket har en väldigt simpel hjälm medan huvudkaraktärerna har mycket mer avancerade grejer. Vilket man ju kan förstå. Det var en väldigt spännande tur där vi fick veta mer om olika kända filmer men också se hur det går till från att en idé föds till att det används i filmen. Eller inte används. 
 
Något av det mest intressanta under turen var delen vi fick ta bilder på. De höll på att hjälpa en man som ville ha en massa hus och marsvin i sin trädgård. Fråga inte. 
 
Tur nummer två var om Thunderbirds. Det är en serie som de håller på att göra remake på just nu där man följer en grupp hjältar, det är miniatyrer så de har byggt upp miljöer och har sedan animerade karaktärer. Jag har aldrig sett serien själv men uppskattade ändå turen. Man fick se hur de har gjort upp alla dessa miljöer för hand och hur mycket detalj de lägger ner på det. Så här kommer några av bikderna! 
Återigen, vi fick inte ta bilder på det mest exhalterande så det får jag bära med mig i minnet. Men är ni intresserade... Kolla in serien! 
 
En väldigt bra dag blev det i varje fall! Coolt att se hur de går till väga för att skapa filmer som är kända världen över.