andreanz.blogg.se

Moreton Island
 Laura och jag bestämde oss för att åka till en av öarna som finns runtom Brisbane, Moreton Island. Det är världens tredje största sandö. Ja, hela ön består av sand! 
 
Så för att ta sig dit tog vi en färja över där vi fick fina vyer över Brisbane och även ön.
När vi kom nära ön såg vi det här:
En massa skeppsvrak i det genomskinliga vattnet. Hur vackert?! 
Efter vi gått iIand på ön var det dags att kicka igång äventyret! Vi skulle ut och utforska ön med en guidad tur. Jag var både exalterad och nervös inför att åka runt på ön, när jag var på Fraser Island blev nämligen en i sällskapet åksjuk... Var inte så taggad på det. 
En grej som är ganska kul är att alla "vägar" på ön är registrerade och har hastighetsbegränsning samt annan skyltning. Och ja, de är alla i sand. 
Mitt första dopp här i Australien blev i Blue Lagoon, en sjö som är helt uppfylld av regnvatten. Det var.... Kallt! Men också skönts uppfriskande skulle man kunna kalla det. 
Ett annat stopp var vid en fyr uppe på en kulle - så vackert! 
Vi tog en promenad runt ön och åt god lunch! 
Dagens utflykt avslutades på stranden med en cider, chips och en magnifik solnedgång. 
Vi upptäckte ett problem på vårt boende: jag saknade nämligen lakan. Ooooch sen upptäckte vi att jag fått vad som måste vara den största kudden jag någonsin sett. 
Vi hade en riktigt rolig kväll med gänget vi åkte runt med. De flesta var från en skola i Brisbane och vi satt och spelade kort under kvällen. Det kom sen ut att det var min födelsedag dagen efter. Så när vaknade fick jag en massa grattis från alla. Och dessutom fick jag en tårta i äkta Moreton-stil.
Denna dag var det dags för aktiviteter. Först ut: sandboarding. Så vi tog oss ut i öknen bland alla sanddyner, utrustade oss men en bräda och tog oss till toppen för att göra oss redo. 
Jag kan säga att jag var nervös innan vi körde. Men kanske var det mer spänning i och för sig.
Så var det dags! Alltså det var nog en av de roligaste saker jag någonsin gjort!!! Det gick så himla fort nerför sanddynan. Måste göra om detta! 
Vi paddlade kajak vid skeppsvraken i genomskinliga kajaker. Så roligt! Jag och Laura lyckades med den fantastiska bedriften att köra på en stackars man när vi paddlade... Alltså herregud... Så pinsamt. Han mår dock bra. Inget hemskt hände, förutom det faktum att vi körde på honom och jag såg honom rulla runt där under vår kajak. Hemskt. Förutom denna detalj var det helt underbart. Efter att vi paddlat iland blev det snorkling. Så vackert!
 
Det blev en helt fantastisk helg och 22-årsdag för mig. Jag tänker inte gå in mer på det där med min födelsedag, bara det att jag ska fortsätta göra varje år bättre och bättre...