andreanz.blogg.se

Waitangi Day
Den 6e februari var det Nya Zeelands nationaldag, även kallad Waitangi Day. Då var det stor fest! Överallt i landet hölls en massa festivaler och firanden för att hylla landets historia. Spännande att få vara med under det. 
Ute på vattnet kunde man se klassiska maoriska båtar, som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på. Det är sådana som Maorifolket brukade använda. 
En sådan båt fanns på display för att kunna se närmare på. Vacker. 
Då och då kom en folkmassa med flaggor gåendes. Runtomkring satt även flaggor uppe i luften. 
Det fanns en hel del mat på festivalen, från alla möjliga olika länder i världens alla delar. Innan vi åt lunch kom det fram att Julie aldrig hade ätit donuts. Så detta såg vi såklart till att ändra på! 
Så himla kul att se så många människor hylla sitt land och vara stolta över allt vad landet står för. I Sverige är vi ju inte lika igång på nationaldagen så det var lite annorlunda att se så mycket folk ute för att fira...
Det var spännande och roligt att få delta i firandet. Närvarande var ett band som spelade maorisk musik. Mycket var om ju Maorierna, vilket var väldigt intressant i och med att vi fick ta del av deras historia och kultur.