andreanz.blogg.se

Ett sista besök på sydön
Det tog lång tid att planera vår resa förra helgen. Vi började i april med en tanke, men när det kom närmare hade vi inte så mycket mer än just det. En tanke. Tanken var att åka ner till en ort som heter Kaikoura för att kunna somna med delfiner. Men när det var en vecka kvar var ingenting bokat och vädret såg inte ut att bli bra alls. För att de ska göra turen får vinden inte vara för stark i och med att det är ute på öppet vatten. Vi ringde företaget några gånger under veckan, kollade mer än en gång per dag och beslutade på torsdag kväll att skulle chansa. Vädret var dåligt överallt och detta var högt på allas lista, dessutom hade vi en plan B för om det inte gick att åka på turen. En ny tjej, Nora, valde också att hänga på! Sådär - då kör vi!!! 
 
Lördag morgon tog vi färjan över till Picton. 
Tyvärr var det inte lika bra väder som sist jag åkte över, men vi njöt ändå! 
Utsikten i Picton är alltid fantastisk! Även om det var molnigt. 
Photoshoot! 
Vi tog oss till de pratande toaletterna för att alla skulle få testa denna... Intressanta upplevelse. Jag kan inte minnas att jag sett sådana i Sverige. Det är toaletter som pratar med en, säger när dörren är låst eller öppen och lite sånt. Den spelar musik medan man tar hand om sin business och så har man tre minuter på sig! Stannar man längre än så öppnas dörren automatiskt... 
Mitt och Julie favoritställe med dumplings hade tyvärr inga dumplings denna dag så vi fick köra vidare till nästa stad där stället var stängt, och slutade upp med McDonald's istället. Vi stannade vid vägrenen för att äta och njuta av solen som kikade fram.
Nästa stopp blev vid denna strand - med svart sand! Riktigt cool.  
Klockan 14 ringde vi företaget med turen för morgondagen. De sa att det verkade som att vi skulle få åka ut med båten. Yay! Vi blev alla väldigt glada över detta och började hålla tummarna för att faktiskt få se och simma med delfinerna.
Vägen till Kaikoura tog ganska lång tid. Den vägen har blivit förstörd flera gånger flera gånger senaste åren. För något år sedan skedde en jordbävning som förstörde vägen extremt mycket. De byggde upp den och sedan på grund av kraftigt regn förstördes den igen. De har ganska nyligen öppnat upp den, men det är vägarbeten nästan överallt under ett parti. Men men, vi kom fram så småningom.