andreanz.blogg.se

Lite utforskning i Marlborough Sounds
Söndag morgon var det dags att hämta upp vår kajak! Vi skulle ut och paddla i the sounds vilket var en av höjdpunkterna inför resan. Efter att hamnat hos fel företag, sprungit tillbaka till vårt hostel och lite sånt så fick vi klä på oss denna underbara utstyrsel:
Vi fick en snabb genomgång av kajaken och satte oss i den. Efter lite krångel kom vi iväg. Jag tror vi alla tänkte "hur f-n ska detta gå?!" 
Vi paddlade på ganska bra! Kom ut ur hamnen och började fota lite. 
Återigen var vi ute på jakt efter pingviner och delfiner. Denna fågel lurade oss både. Pingvin?! Vi paddlade nära för att få en ordentlig titt på den. Övertygade var vi, tills vi kom väldigt nära och fågeln flög iväg... Ingen pingvin det inte... 
Att se färjan komma in vår väldigt coolt! Den var så otroligt stor när vi satt där i vår kajak och kollade upp. 
Mer pingviner?! 
Efter att ha paddlat i nästintill en timme började vi bli rejält hungriga och satte igång att leta efter en bra strand att stanna på. En fin strand var upptagen så vi åkte vidare, och efter det fanns det enbart minimala eller privata stränder. Så ja... Lite tjuriga fortsatte vi paddla. 
Till slut bestämde vi oss för att bara välja en strand. En familj gick runt på stranden och vi paddlade in för att fråga om vi kunde stanna. Det så de att det gick vi absolut göra! Vi kunde hänga där hur länge vi ville. Och så blev det. 
Det var en väldigt vacker strand, vi blev lite avundsjuka att de hade så nära till denna fantastiska natur. 
Efter att ha ätit klart och laddat upp med energi satte vi oss i kajaken igen och började paddla vidare! Men jag ska säga att det var mycket jobbigare på vägen tillbaka. Vinden började komma igång och behövde paddla i motvind och i hyfsat stora vågor. Det var något av ett äventyr. Detta kunde vi inte ta bilder på dock, då hade vi blåst iväg... 
När vi nådde Picton igen hade vi paddlat i över fyra timmar. Det kändes I flera dagar efteråt! Jisses vad ont jag hade i axlarna. Men jag måste säga att det var en av de bästa saker jag gjort sedan jag kom hit!