andreanz.blogg.se

En sista anblick av sydön
Alla reser får ju ett slut. Denna resa bestämde vi inte skulle ta slut riktigt än, utan vi tänkte göra resan till målet. Vi behövde ta oss tillbaka till färjan för att återvända till Wellington - vi valde att ta en lång väg dit för att kunna njuta av detta vackra land. Vi stannade vid ett vattenfall, och om ni tycker det ser det bekant så japp. Det har varit med på bloggen tidigare! 
Under resan såg vi flera tusen får. 
Vi såg vackra berg. 
Att sommaren är slut syntes tydligt på alla färger som nu var med i höstens tema. 
Ett ytterligare stopp vi gjorde var vid Nelson Lakes National Park. Detta känner ni säkert igen, det var nämligen mitt tredje besök. Men det var fortfarande väldigt imponerande. 
Det var slutet på en fantastisk helg! Eller ja. Vår resterande resa till färjan var intensiv. Vi kämpade mot tiden - det var tanka bil, lämna in bilen och att checka in som stod på schemat när vi anlände i Picton en kvart innan vi behövde ha allt detta ordnat. Och då ska tilläggas att de inte låg precis bredvid varandra. Tanka gick fort, vi hade en på den positionen medan resten packade iordning alla väskor. Körde till terminalen men hittade först inte rätt parkering. När vi gjort det parkerade vi den snabbt, droppade nyckeln och sprang. Med fyra minuter till godo hade vi checkat in och lämnat bagage.
 
Den här helgen kommer jag nog alltid minnas. Att simma med delfiner, åka jetboat och att se alla vackra miljöer. Wow.